Kovács és Bódán sikerei a XI. Mátra Maratonon – Gyöngyös, Sástó

Szeptember első hétvégéjén közel 1400 nevezővel rendezte meg a Vuelta Sportiroda a Top Maraton sorozat záró 4. futamát a XI. Mátra Maratont. A szervezők ezúttal is három távot kínáltak az indulóknak, akik 32, 60 és 90km közül választhattak. Ám ezen felül mindhárom táv versenyzőit egy új és technikásabb nyomvonal várta.

Egyesületünkből a maraton szakág kedvelői ezúttal is szép számmal, összesen tizenegyen álltak rajthoz, akik közül hárman vállalkoztak a középtáv teljesítésére. Nekik rögtön a rajt után Magyarország legmagasabb hegycsúcsára a Kékestetőre kellett felmászniuk, majd egy hosszú és technikás lejtőt maguk mögött hagyva folytathatták a versenyt immáron az új nyomvonalon. Kovács István „Pityikusz” a master1-ek mezőnyében folytatott nagy küzdelmet a dobogó első fokáért, ahol végül ő haladhatott át elsőként a célvonalon, ezzel megszerezve idei első Top Maraton győzelmét. Az U19-es lányok között szintén nem talált legyőzőre a bükki versenyen Magyar Bajnoki címet szerző Bódán Zsófi sem, aki így a Top Maraton sorozat összetett versenyét is magáénak tudhatja. A jövőre már master1-es korosztályú Frölich Tamás szintén a középtávon állt rajthoz, ahol a felnőttek kategóriájában a 6. helyezést szerezte meg.

A többiek maradtak a jól megszokott 32km-es rövid távnál, de ezúttal őket sem kímélték a szervezők és a már profikat is rendesen igénybe vevő szakaszokat nekik is beiktatták.

Az ÓKE legénysége közül itt a legjobban az ismét versenybe szálló Fábián Norbert szerepelt, aki a felnőttek között az 5. helyezést érte el. A master1-es Farkas Jocin ezúttal kifogott a technikás pálya és a 10-ként futott be, így ezzel a helyezésével az összetett versenyben megmaradt a 1. helyen! A többiek a következő eredményeket érték el:

Csépányi Gábor 11. Felnőtt

Molnár Péter 18. Felnőtt

Csépányi Péter 20. Master2

Kiss Gábor 30. Master1

Török Csaba 41. Master1

Pap Gyula             DNF

Videó a versenyről:

Share Button

Leave a comment