Kovács „Pityikusz” István ott folytatta, ahol abbahagyta

A 2012/13-as év SuperCross sorozat összetett harmadik helyezésének bezsebelése után a tegnapi nap folyamán megkezdte az ide hegyikerékpáros szezont egyesületünk Master1-es versenyzője Kovács „Pityikusz” István. István egyedüli ÓKE versenyzőként állt rajhoz, bár többen tervezték egyesületünkből az indulást, de volt akit a hideg időjárás és volt akit betegség tartott távol a versenytől.

Master dobogó

Master dobogó

István ezúttal a Tokaj mellett található Tarcalra utazott, hogy az áprilisban kezdődő Cross Country Challange és OX Magyar Kupa futamok előtt felmérje felkészültségét. A Tarcal Cross tokaji hegy lábánál kijelölt pályája kiváló lehetőséget biztosított az erőfelmérésre, hiszen az észak magyarországi régió legerősebb versenyzői is rajthoz álltak a versenyen. Ám votak akik Szegedről látogattak el a versenyre. A kőfejtő környékén kijelölt 1,6km hosszú kör egy komolyabb mászást tartalmazott, ami után egy gyors lejtőzés után már a célba is találhatták magukat a versenyzők. Az időjárás még mindig nem az évszaknak megfelelő oldalát mutatta, így az indulóknak hideg, de legalább száraz időben kellett teljesíteniük a számukra kiírt 8 kört. A rajt után István az 5. helyen kezdte meg a versenyt, ahol a Kis Józsi, (Merida Maraton Team) Mellau Ádám (Bringabanda) nyíregyházi duóval volt nagy küzdelemben. Így ment ez jó néhány körön át, majd Józsi robbantott és kb. 20 mp előnyre tett szert az őt üldözőkhöz képest.  István jól beosztva erejét egy kör alatt felzárkózott Józsira, aki hátsó kerék problémával küzdött, így átvette a vezető pozíciót, amit a célig már nem is adot ki kezéből. Így István nem csak a kategória győzelmet gyűjtötte be, hanem az abszolút versenyben is az első helyen végzett, ezzel megszerezve idei első győzelmét ami egyesületünk első aranyérmét is jelentei a szezonban! A Master kategória sorrendje a következőképpen alakult: 1. Kovács „Pityikusz” István (Ózdi KE), 2. Kis József (Merida Maraton Team), 3. Farkas Attila (egyéni, ex ÓKE) 🙂

Gratulálunk nekik!

István beszámolója a versenyről:

Tarcal Xco, 8kör, 15km, 560szintemelkedés, kb.35fő.

Mint midig kicsit késtünk ezért a bemelegítés elmaradt, vagyis 10percet gurultam a rajt helyig, pálya bejárás az első kör volt. Kb 5-6 fő volt akik dobogóra esélyesek voltak, így is történt. Rajt, 2 versenyző úgy kilőtt mintha csak 1 kör lett volna a verseny, Kis Józsi 3, Mellau Ádám 4, én 5. helyen mentem, az első kőr végén a két sprinter el is fáradt kikerültük őket Kis Józsi az élre állt nagyon hajtott így 1 kicsit Ádámmal megúsztunk róla, de nem baj gondoltam messze még a vége. A 4. körbe már volt vagy 20mp hátrányunk, benyomtam 1 energiabüfés energia gélt, na itt az idő felzárkózni nagyobb sebességre kapcsoltam és elkezdtem közeledni Józsihoz, Ádám le is maradt rólam neki már nem volt több tartalék, kellett 1 kör hogy Józsit elkapjam, mikor mellé értem mondta nem tud lefele jobban menni mert a hátsó kerékaggyal van valami, daráló hangot ad. Előre álltam mentem a saját tempómat Józsi nem nagyon akart lemaradni, ezért még 1 kicsit rátettem az útólsó körben ne hogy tudjon támadni, kb 20mp előnnyel futottam be az első helyen. A verseny után megettem 1 energiabüfés fehérje szeletet hogy regenerálódjon az izomzat, és holnap ismét kemény edzésmunkát tudjak végezni. A pálya 1 emelkedő, 1 lejtőből állt, gyors volt 19km/óra volt az átlag, 57,5km a legnagyobb sebesség. Jó volt a szervezés, rendezés, családias a hangulat, jók voltak a díjak, spagetti a futam után, szikrázó napsütés, kár lett volna kihagyni.

 

 

Share Button

Leave a comment