Öt éremmel zártuk a II. Miskolc Maratont

Kedves honlap látogatók!

Egy nagyon fontos versenybeszámolóval vagyunk adósok számotokra. Sajnos rajtunk kívülálló okok miatt nem tudtunk azonnal számot adni a június 9-én történtekről, de ami késik, nem múlik, így néhány sorban felidézzük, hogy hogyan is zajlottak az események a II. Miskolc Maratonon.

Június 9-én Miskolcon a Csanyik-völgyben került megrendezésre a tavalyi évben életre hívott Kondenzgyík Maraton, ahol a tervezett 10 fős versenyzői létszám helyett ezúttal „csak” hat fővel képviseltette magát egyesületünk. A versenytől távol maradt emberekre munkájukból adódóan homokzsákolási feladat várt Szentendrén és a 11. sz. főút mentén található településeken.

Viszont akik elutaztak Miskolcra, azok egy kiváló rendezésű és ideális maraton pályán versenghettek a Bükk keleti vonulatain. A többi hazai maratonhoz hasonlóan itt is három távra nevezhettek a versenyzők, ám itt a közép és hosszú távra nevezőknek kettő vagy három kört kellett abszolválniuk a rövid táv 28km-es köréből. Az időjárás ezúttal sem tartogatott sok jót és a versenyt megelőző napokban folyamatosan zivatarokkal áztatta a pálya talaját, ami erdei talaj lévén igen ragadóssá vált, így még nagyobb erőfeszítésre kényszerítette a versenyzőket.

A hat fős ÓKE brigádból az iszonyatosan kemény pálya ellenére Peták Levente bevállalta a hosszú 84km-es távot, ahol az első két körben a Bátorfi KTK versenyzője Fejes Gábor mögött a 2. helyen haladt, ám az utolsó kör végén annyira beállt a dereka a sok bringatolástól, hogy visszacsúszott a dobogó harmadik fokára, ami így is nagyszerű eredmény, hiszen régen állt már versenyzőnk hosszú táv dobogóján.

levi miskolc

Levi a 84km-es sárdagasztás 3. helyezettje

A „B” távot jelentő 56km-es versenyben Kovács „Pityikusz” István szintén nagyot küzdve az ellenfelekkel és a körülményekkel, éppen hogy csak leszorult az első helyről, így másodikként haladt át a célvonalon, amivel megszerezte idei 5. dobogós helyezését.

pista miskolc dobogo

Apja és lánya a dobogó második fokán

A maraton legrövidebb távján négy versenyzőnk Farkas Balázs, Farkas Joci, Molnár Péter és Lórencz „Szúnyog” Péter álltak rajthoz, akik szintén hozták az elvártakat és további három dobogós helyezéssel gazdagították az ÓKE éremtáblázatát.

A Master1-es mezőnyben Jocinak és Szúnyognak köszönhetően kettős ÓKE siker született! Joci az elsőként még Szúnyog másodikként gurult át a célvonalon, így az ő nyakukba kerül az arany és ezüst érem.

Az egyesület master1-es versenyzői kibérelték a rövidtávú dobogót Miskolcon

Az egyesület master1-es versenyzői kibérelték a rövidtávú dobogót Miskolcon

Az utánpótlás korúak 18 év alatti mezőnyében Farkas Balázs állta a szó szerinti sarat, ami annyira jól sikerült, hogy az eredményhirdetésnél ő is felállhatott a dobogó második helyére.

A felnőttek mezőnyében Molnár Péter terhelte a pedálokat és ért el 10. helyezést, ám itt megjegyeznénk, hogy ha Petinek sikerült volna megtartania az elmúlt évek felkészültségét, akkor valószínűleg a dobogóért harcolhatott volna, ám ez is ékes példája annak, hogy kemény edzések nélkül még rövid távon sincs eredmény!

Share Button

Leave a comment