Peták Levi a németországi LBS Kupán – beszámoló

Egy hírrel még adósak vagyunk, mivel a jelenleg Németországban élő és versenyző Peták Levente tagunk az elmúlt hétvégén a LBS Kupa néven futó Cross-County sorozat újabb állomásán vett részt, ahol a felnőttek mezőnyében a 8. helyezést érte el. Az alábbiakban pedig az ő beszámolóját olvashatjátok.

Újra saras pályán kellett versenyezni

Újra saras pályán kellett versenyezni

Guten Tag!

Utoljára pár hete jelentkeztem egy cross-country verseny után ami egy sorozat egyik állomása volt, ahol 9. helyezést értem el 7 perc hátránnyal. Elmúlt vasárnap ugyan ennek a sorozatnak az utolsó előtti fordulóján vettem részt Enslingben. Utolsó két vasárnapom ami szabadon telt egyszer egy szervezett országúti túrán vettem reszt, ahol a részvételi díjat egy gyerek otthonnak ajánlottak fel, amiért mi csereben ellátást és egy egyedi kerékpáros mezt kaptunk cserebe. A túra közel 100km volt 3 megállóval, amin kb. 200! fő vett részt! Szerintem ez nem olyan rossz létszám. 🙂 Majd a túra végén egy tészta party várt minket.

Jó kis létszám jött össze a túrára

Jó kis létszám jött össze a túrára

Volt mindenféle elem a pályában

Volt mindenféle elem a pályában

Na de, a vasárnapi versenyről. Sajnos a rajtom reggel 9-re írtak ki (ami helyszínen végül is csak 10 lett) ezert, korán kellett kelni, aminek nem örültem, mivel szombaton este 8-ig még dolgoztam, majd 9-re estem haza. Gyors kaja és fürdés stb. Ennek meg is lett az eredménye, mivel a versenyen 183as max es 170es átlagpulzussal teljesítettem. Fáradtnak is éreztem magam, és nem úgy ment ahogy kellett volna. Kb. 20-25-en indultunk felnőttek ahol végül 8. helyezést értem el. Ez egy hellyel jobb mint 3 hete, de mar csak 4 perc hátrányom volt az elsőhöz képest, ahol a mezőny szinte ugyan az volt.

Verseny után Anni vigasztal :)

Verseny után Anni vigasztal 🙂

Ha mentegetőzni szeretnék, akkor a következőt írnám : saras verseny volt és nekem száraz gumi volt fent, és a pálya nagy része egy jobb cyclocross pályára hasonlított, sok-sok kanyarral és visszafordítóval, csak ez lejtőkben. Nem mondanám hogy nem csúszkáltam, de hát ez van, száraz gumi szárazba való, nem sárba! 🙂 Remélem tudom folytatni a hasonló edzéseket és már a dobogóért fogok harcolni az utolsó állomáson szeptemberben. Jajj, és megint történt egy kis érdekesség! Az 5 körös verseny közben hallottam hogy a szpíker találgatja ki lehetek, majd célba érkezve egy gyors interjút készített velem, hogy mégis mi, hogy ki vagyok, honnan jöttem stb. A vicces az volt hogy azt hittek hogy norvég vagy svéd vagyok, az Ózdi Kerékpáros Egyesület név miatt,  ami a jövőt illeti. Amit tudok említeni, hogy itt kint a sok bundes land kozott mindig van verseny szinte minden hétvégén, országúti, mtb minden féle verseny, így vasárnap egy maratonon állok/állunk rajthoz, mivel barátnőm is kipróbálja a mtb szakágat,  majd jövőhéten ismét egy maraton. Szóval van itt minden, csak idő kellene több!

Jó tekerést, és jó időt Nektek!

Levi

 

Share Button

Leave a comment