Sikeres és extrém hétvégén vagyunk túl

Az elmúlt hétvégén nem csak az időjárás volt extrém, hanem a klub tagjai által választott versenyek is. A szombati napon rögtön két versenyre is sor került. Mindkét versenyt a nyugati országrészben rendezték, így ismét jó sokat kellett utazni versenyzőinknek. Elsőként szombat kora reggel 7:30 perckor egyesületünk multi sportolója Vitális István állt rajthoz élete első hosszútávú triatlon országos bajnokságán Nagyatádon. Az eXtremMan néven fémjelzett versenyen 3,8km úszás, 180km kerékpározás és 42,1km futás várt a közel 600 egyéni indulóra. Az egyenként is komoly állóképességet és felkészülést megkövetelő távok leküzdését még inkább nehezítette a forró nyári idő. Az úszás a korai időpontnak köszönhetően még megfelelő körülmények között zajlott, ám azt követően a 180km kerékpározás és 42,1km futás már a perzselő melegben folytatódott, ami szinte dupla munkára kényszerítette a versenyzők „motorját”. István az úszást 1 óra 44 perces idővel teljesítette, majd 6 óra 41 perc kerékpározás után még egy 4 óra 58 perces maratont is lenyomott, amivel élete első IronManjét teljesítette, ami egyesületünk első ilyen eredménye is. Az össz ideje pedig 13 óra 48 perc és 17 másodperc lett, amivel a célba érkezett 483 egyéni induló közül a 290. helyezést érte el, ám a 35-40 év közötti versenyben a kiváló 62. helyet szerezte meg.

István a 42km-es futásnál

István a 42km-es futásnál

István mellett még egy tagunk, név szerint Frölich Tamás képviselte még az ÓKE színeket Nagyatádon Tamás a Nagy-Mengyi Péter, Frölich TamásDeme Szabolcs összeállítású Ózdi Acélfiúk váltó csapat kerékpáros tagjaként szerepelt, ahol a 180km-es penzumot 5 óra 20 perc alatt sikerült teljesítenie. Előtte Peti úszott egy 57 perces időt, majd a végén Szabolcs futott egy 3:12-es maratont, amivel a 230 célba érkező csapatból az 5. helyen zártak. 

Az ózdi csapat

Az ózdi csapat

Szintén ezen a szombati napon került megrendezésre a zánkai Új Nemzedék Központ rajt-cél területtel a XIII. 24 órás MTB verseny, ahol ezúttal is képviseltetve volt egyesületünk a hat fős váltók között. A pontban délben rajtoló mezőnynek egy egész napon át kellett róniuk a köröket a tábor körül kialakított 3,8km hosszú pályán, ahol a legtöbb kört abszolválót hirdették ki győztesnek. Ahogy Nagyatádon, úgy Zánkán sem volt kellemesebb hőmérséklet, így a 24 órát tikkasztó melegben kellett végignyomniuk a versenyzőknek, ami meg is látszódott mindenkin a verseny végére. A nagy melegben a pálya nyomvonalán több centiméter por keletkezett, ami nem csak a haladást nehezítette, de a levegővétel is kellemetlenebbé vált a szálló porban, illetve a kerékpárok forgó alkatrészeit sem kímélte. Azért az ÓKE tagjait kemény fából faragták és 95 körrel az elit1-es mezőnyben elsőként zárt a Barna Richárd, Csépányi Gábor, Csépányi Gergő, Kiss Gábor, Molnár Péter, Török Csaba összeállítású hatos csapat, amellyel újabb ÓKE sikereket elkönyveltek el!

Kiss Gábor itt már sötétben köröz

Kiss Gábor itt már sötétben köröz

Egy nappal később az országúti kupasorozat újabb fordulójára a VIII. Tarján Kupára került sor, ahol 80,1km-es penzum várt a leghosszabb távra nevezett versenyzőkre. A pálya vonalvezetése az elmúlt évekhez képeset az idén sem változott, így egy komolyabb kb. 2km hosszú kaptatót kellett leküzdeniük a bringásoknak az egyenként 26,7km-es körben. A verseny eddigi történetében most született a legnagyobb létszámú nevezés, mivel 260 fő adta le nevezését a Salgótarján közepén elhelyezett versenyirodában. A Tarján Kupán ezúttal Farkas Balázs, Fehér Gábor és Kovács „Pityikusz” István vállalta a megmérettetést. Sajnos Istvánnak az elmúlt heti soproni XCO országos bajnokság fáradalmait még nem sikerült kipihennie, így a verseny első 27km-e után jobbnak látta feladni a versenyt, így két ÓKE-s maradt versenyben, akik közül Farkas Balázs az U17-es fiúk egy körös versenyében a 7. helyen gurult át a célvonalon. Gábor a master korosztály 80,1km-es távján a 30. helyezést érte el. 

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez!

 

Share Button

Leave a comment