Támogatóknak

Tisztelt leendő Támogatónk!

Kérjük, legyen partnerünk, és tekintse át ajánlatunkat, segítsen a térség fiataljainak a kerékpáros versenysport és szabadidősport fejlődésében. Támogatását az egyesület fiatal tagjainak magas szintű felkészítésére és versenyeztetésére, sporteszközeinek fejlesztésére (ruházat, védőeszközök stb.), valamint rendezvényeink lebonyolítására használjuk fel.

A következő néhány sorban engedje meg, hogy bemutassam Önnek az Ózdi Kerékpáros Egyesületet, amely 1999-ben alakult a kerékpározást kedvelő és versenyszerűen sportoló fiatalok részvételével illetve Tóth Zoltán a Tóth Kerékpárszaküzlet és Szerviz tulajdonosának a segítségével. Az egyesület megalakulásának apropója az volt, hogy a kerékpározást versenyszerűen űző fiatalok és a túrázást kedvelők egy egyesületként működjenek, és közösen népszerűsítsék ezt a sportágat és közlekedési formát városunkban. Ennek megfelelően a taglétszámunk jelenleg 35 fő, melyben a magyar bajnokok és elit versenyzők mellett megtalálhatóak a kerékpározást „csak” rekreációs jelleggel végző személyek is. Kiemelten szeretnénk foglalkozni az utánpótlás neveléssel, és célunk egy olyan csapat kinevelése, amely helyt áll a legrangosabb hazai és néhány nemzetközi versenyen is. Ennek érdekében egyre több fiatallal szeretnénk megismertetni a kerékpársportot. A következő sorokban az elmúlt négy évben elért eredményeinket szeretnénk bemutatni a teljesség igénye nélkül.

OKE logo kek

A 2009-es évben januártól egészen decemberig 54 versenyen álltak rajthoz versenyzőink, ahol 81 érmet gyűjtöttek, amiből 33 aranyérem 20 ezüst és 28 bronzérem. Részt vettek a hazai mountain bike és országúti magyar kupa sorozatban valamint ezeknek a szakágaknak az országos bajnokságain, illetve Fábián Norbertnek köszönhetően először jutott ki versenyzőnk kontinens viadalra, így ő a belgiumi Hoogled Gits-ben képviselhette egyesületünk és hazánk színeit az U23-mas időfutam Európa Bajnokságon. Norbinak a nagyon erős mezőnyben az 57. helyezést sikerült elérnie! Emellett több határon túli viadalon is szépen szerepeltek versenyzőink, valamint több regionális versenyen is diadalmaskodtak. A legkiemelkedőbb eredményeink azért itthon születtek. A 2009-ben rendezett magyar bajnokságokról összesen négy! Magyar Bajnoki címmel térhettek haza versenyzőink.  A négy bajnoki cím a következő nevekhez fűződik: Terbe Dezső ( Cyclo-Cross Magyar Bajnok 2009.), Bódán Zsófia (Maraton Magyar Bajnok), Fábián Norbert (Pálya 4000m-es Magyar Bajnok és Páros Időfutam Magyar Bajnok)

2010-ben hasonló sikerekkel folytatta munkáját az Ózdi Kerékpáros Egyesület. Ugyan jóval kevesebb összegből tudtunk gazdálkodni, de ez nem szegte kedvét versenyzőinknek és 43 helyszínen álltak rajthoz az ÓKE tagjai, ahonnan összesen 55db éremmel térhettek haza, amiből 29db arany, 21db ezüst és 5db bronzérem. A tavalyi évhez képest sajnos egyel csökkent Magyar Bajnoki címeink száma, így az idén összesen három Magyar Bajnokra lehetünk büszkék, akik nem mások, mint Bódán Zsófia (Maraton Magyar Bajnok), Terbe Dezső (Olimpiai-Cross szakág) illetve Fábián Norbert (Amatőr Időfutam OB.)

Terbe Dezső az olimpia-cross Magyar Bajnoki címe mellé még bezsebelt egy cyclo-cross OB. második helyezést is. Még ebben az évben egyesületünk alapító tagként életre hívta az öt fordulóból álló I. SuperCross cyclo-cross sorozatot, amely hatalmas sikert aratott a szakág kedvelői körében.

2011-ben ugyan átalakult egyesületünk versenyzői létszáma, ám további szép sikereket könyvelhettünk el a tavalyi évben is. Először Terbe Dezső Cyclo-cross Országos Bajnoki címének örülhettünk, majd később Bódán Zsófia a visegrádi InterSport Duna Maratonon védte meg Magyar Bajnoki címét, valamint a TOP Maraton sorozat összetett versenyében is győzedelmeskedni tudott. Mellettük Csépányi Gábor az U19-es Maraton Magyar Kupa összetett versenyében állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Az Olimpia szakág Országos Bajnokságán Peták Levente a másodosztályú felnőtt kategória második helyezettje lett, illetve Kovács István alig lemaradva a dobogóról a negyedik helyen zárta az OB-t. Augusztusban a hazánkban első alkalommal megrendezésre kerülő négy napos hegyikerékpáros versenyen a Trans Hungaria Maratonon  a Frölich Tamás-Peták Levente alkotta duo az összetettbeli második helyezést érte el.  A kerékpár versenyek mellett egyesületünk tagjai részt vettek az I. Ózdi Triatlon versenyen, ahol a váltó kategóriát toronymagasan megnyerték. Emellett a sikeres lebonyolításában is részt vettünk, valamint az országos szintű II. SuperCross sorozat harmadik fordulóját is sikeresen rendezte meg egyesületünk.

2012-ben versenyzőink pályafutásuk leghosszabb szezonját tudhatták maguk mögött, ugyanis márciustól egészen decemberig versenyeztek, ami 42 futamot jelent Nyíregyházától – Debrecenig, illetve többször rajthoz álltak Szlovákiában és Romániában is. ÓKE színekben összesen 55 alkalommal állt versenyző dobogóra, amiből 26 arany érem, 13 ezüst és 16 bronz érem született. Bódán Zsófinak köszönhetően újabb Magyar Bajnoki címmel büszkélkedhetünk, ám emellett az XCO Országos Bajnokságon is második helyezést ért el. Az országos Top Maraton sorozat összetett versenyében Bódán Zsófi, Farkas Joci és Frölich Tamás is elhódította az összetett versenyzőnek járó címet. Kovács István pedig 13 dobogós helyezésével és a III. SuperCross sorozat összetett 3. helyével írta be magát a kerékpáros történelembe.

A versenyzés mellett egyesületünk két saját rendezésű versennyel és egy társrendezőként szervezett triatlon versennyel is büszkélkedhet.

Elsőként 2012. augusztus 26-án rendeztük meg az Újváros téren a XCO Magyar Kupa IV. és egyben záró fordulóját, ahol 140 hegyikerekes versenghetett az Ózd Kupáért. Majd szeptember 9-én a már említett II. Ózdi Triatlon Verseny szervezésében is kivettük részünket. Az év végén pedig a már hagyományosnak mondható III. SuperCross sorozat 2. fordulóját bonyolítottuk le a Városi Stadionban.

2009. augusztusától működik saját honlapunk, ami ez idő alatt 43ezer letöltést eredményezett.

Az egyesület eredményeiről, tagjairól és mindennapi életével kapcsolatos dolgokról a www.ozdike.hu webcímen tájékozódhat.

A weblapunkon kívül több helyen is megjelennek eredményeink. Több beszámoló olvasható az írott sajtóban. Az Észak-Magyarország napilapban, a helyi Ózdi Körképben, de megtalálhatóak voltunk már a hazai kerékpáros magazinok a BikeMag és a Velo.hu hasábjain is. Emellett a világhálón is olvashatóak eredményeink. Pl. velo.hu, bringahirado.hu, bikemag.hu, mozgasvilag.hu, boon.hu stb.

2013-ban kiemelt céljaink között szerepelnek

 • Az egyesület utánpótlás versenyezői létszámának bővítése.
 • A jelenlegi versenyzők versenyeztetési feltételeinek biztos megteremtése.
 • A fejlődéshez szükséges eszközök beszerzése.
 • Saját sportesemény megszervezése és lebonyolítása (MTB XCO verseny 2013. augusztus 18., IV. SuperCross sorozat II. fordulójának megszervezése november 03.)
 • Ózd Város lakossága körében tovább népszerűsíteni a kerékpározást (túrákkal)
 • Támogatóinkkal szeretnénk olyan kapcsolatot kialakítani, amely hosszú távon is eredményes közös munkát tesz lehetővé.

Adókedvezmény

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület közhasznú szervezet ezért az adózás előtti eredmény csökkentéseként a támogatás teljes összege és a közhasznú szervezetekről szóló törvény szerinti tartós adományozás esetén az első teljesítést követő évtől ezen a jogcímen adott adomány további 20 százaléka, de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény 20 százaléka érvényesíthető közhasznú szervezet, egyház támogatása és közérdekű kötelezettségvállalás esetén. 

(Az 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról Az adóalap megállapításakor csökkentő jogcímek c. fejezete rendelkezik az adományokról)

Miért a kerékpársportot válassza?

A kerékpározás ma világszerte a reneszánszát éli és a kerékpáros viadalok által egyre népszerűbb maga a sportág is, ugyanis a sajátossága révén a versenyek és az edzések a nagyközönség előtt zajlanak. Ezáltal a kerékpársport jó reklámhordozó, hiszen a kerékpárosok ruházatán és az őket versenyekre szállító gépjárműveken elhelyezett reklámfeliratokat az utca embere anélkül láthatja, hogy belépőt váltott volna valamilyen sportrendezvényre (stadion, uszoda, sportcsarnok).

Ózdi Kerékpáros Egyesület együttműködési ajánlatai

1. Alap csomag:

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület belépő szintű együttműködési ajánlata.

Amit kínálunk:

 • az alapcsomagban való részvétel egy éven keresztül
 • egy darab 100×100 pixeles kép a partnerek oldalon
 • egy darab link a weboldalunkon a „partnerek” oldalon
 • évente két alkalommal köszönő beszámoló az egyesület honlapján, melyben egy bekezdésben kitérünk a céggel kialakult kapcsolatra, itt rövid lehetőség a bemutatkozásra és a megismertetésre
 • a kapcsolat prezentálása az egyesület taggyűlésén, évente két alkalom
 • vállaljuk, hogy tagjainkat felkészítjük a vállalkozás információiról és az esetleges érdeklődéseket továbbítjuk
 • ingyenes részvételi lehetőség az egyesület rendezvényein, (évente két alkalommal túra, legalább egy verseny, taggyűlés,) ezeken bemutatkozási lehetőséget biztosítunk
 • egy jelentés készítés a cég felé, melyben részletezzük az oldal forgalmát és, hogy hány kattintás történt a partnerek oldalra, illetve hány szóbeli megkeresés történt a cégről

Amit kérünk:

 • évente egy beszámoló a partnerségről
 • ha van a vállalatnak weboldala, egy az egyesület weboldalára mutató link elhelyezése
 • jó hírnevünk további öregbítése

Feltételek

 • Egy + egy éves szerződés aláírása, ami biztosítja az alapcsomagban való részvételt és az egy év letelte után a Partneri csomagba való átlépést, ha nem kíván a cég a továbbiakban együttműködni, akkor lehetőség van a szerződés felbontására az alapcsomag lejárata után.
 • Ha a vállalt nem kíván az alap csomag lejárata után együttműködni és a partneri vagy magasabb fokozatra váltani, akkor további három évig nem vehet részt az alapcsomagban

2. Partneri csomag:

Amit kínálunk, az alapcsomagon felül:

 • egy darab maximum 100 pixel széles és 50 pixel magas terület az egyesületi weboldal alján
 • egy darab link az egyesületi weboldal alján
 • évente 1 darab beszámoló feltüntetésének lehetősége a főoldalon hírként, melyben részletezni lehet a vállalatot, termékeket, szolgáltatásokat, árakat
 • az egyesület rendezvényein, a partneri falon való feltüntetés 5×5 cm-es felületen

Amit kérünk:

 • évente egy beszámoló a partnerségről
 • ha van a vállalatnak weboldala, egy az egyesület weboldalára mutató link elhelyezése
 • jó hírnevünk további öregbítése
 • mindössze a havi ……… forintos tagdíj befizetése, természetesen számla ellenében

Feltételek:

 • partneri szerződés aláírása

3. Kiemelt csomag:

Amit kínálunk, a partneri csomagon felül:

 • 8x8cm–es hely a mezen, rámelegítéssel
 • 8cm széles szöveg feltüntetése a mezen, rámelegítéssel
 • a holt szezon miatt a november-decemberi hónap ingyenes
 • egy maximum 130 pixel széles és maximum 160 pixel magas kép elhelyezése az egyesületi weboldalon a támogatók között (minden oldalon látható)
 • egy darab link elhelyezése a kép alatt a támogatók között
 • az egyesület rendezvényein, a támogatói falon való feltüntetés 10×10 cm-es felületen
 • évente 2 darab beszámoló feltüntetésének lehetősége a főoldalon hírként, melyben részletezni lehet a vállalatot, termékeket, szolgáltatásokat, árakat
 • lehetőség az egyesületi tagok kerékpárjain matrica elhelyezésére

Amit kérünk:

 • évente egy beszámoló a partnerségről
 • ha van a vállalatnak weboldala, egy az egyesület weboldalára mutató link elhelyezése
 • jó hírnevünk további öregbítése
 • mindössze havi ……….Ft átutalása az egyesület bankszámlájára, amelyről az egyesület számlát ad

Feltételek:

 • kiemelt szerződés aláírása

4. Banner csomag:

Amit kínálunk, a kiemelt csomagon felül:

 • egy hirdetési banner elhelyezése az egyesületi weboldal főoldalán, amely tartalmazza cég kiemelt termékeit szolgáltatásait, árakkal,  maximum 130 pixel széles és 160 pixel magas területen, maximum 3 termék reklámozása lehetséges
 • a banner minőségi színvonalon való elkészítése az egyesület által
 • a banner tartalma évi 4 alkalommal módosítható, maximum 12 termék egy évben
 • a holt szezon miatt a november-decemberi hónap ingyenes
 • 10x10cm–es hely a mezen, rámelegítéssel
 • 10cm széles szöveg feltüntetése a mezen, rámelegítéssel
 • az egyesület rendezvényein, a támogatói falon való feltüntetés 14×14 cm-es felületen
 • évente 4 darab beszámoló feltüntetésének lehetősége a főoldalon hírként, melyben részletezni lehet a vállalatot, termékeket, szolgáltatásokat, árakat
 • szórólapok, névjegykártyák osztogatása a célközönségnek

Amit kérünk:

 • évente egy beszámoló a partnerségről
 • ha van a vállalatnak weboldala, egy az egyesület weboldalára mutató link elhelyezése
 • jó hírnevünk további öregbítése
 • mindössze havi … átutalása az egyesület bankszámlájára, amelyről az egyesület számlát ad

Feltételek:

 • banner szerződés aláírása

 5. Természetbeni támogatások megnevezése

 1. Egyesületi ruházat készíttetése (mezek, melegítők stb.)
 2. Edzőtábor, vagy saját rendezvény helyszínének biztosítása
 3. Szálláshely biztosítása meghívottak részére
 4. Étkezés biztosítása: egyének és csoportok részére
 5. A rendezvény lógójával ellátott póló készíttetése
 6. Sajtómegjelenés, reklámfelület biztosítása
 7. Nyomdai tevékenység
 8. Egyéb

A természetbeni támogatóknak a támogatás pénzben kifejezett összege alapján a fenti kategóriáknak megfelelően biztosítunk megjelenési lehetőséget.

 

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődésüket, úgy az alábbi elérhetőségeken kérem vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Telefon: +36-20-569-9231

E-mail: okekerekpar@gmail.com

Share Button

Leave a comment