Tomi beszámolója a szlovákiai történésekről

A mai napon Szlovákiában a BBB-Vlko-Hron maraton 42km-es távján álltam rajthoz, így az idén végre sikerült másodjára is bringára ülnöm versenykörülmények között. A tavaszi rossz időjárásnak köszönhetően több verseny is elmaradt, illetve nem is volt a közelben olyan, amire el tudtam volna menni, így jobb esetben maradt az edzés. Tavalyhoz képest ez visszaesés, hisz ilyenkor már ha jól számolom a 4. versenyemet teljesítettem. 

Na de kezdjük a kályhától! Az elmúlt hétvégén sikerült terepen egy hármas edzésblokkot teljesítenem, ami elég fárasztóan hatott rám és lábaimra. A hét elején olyanok voltak a lábaim, mint a beton! 🙂 Gondoltam így nem állhatok rajthoz, mert ebből csak pedál rugdosás lesz és nem körkörös hajtás.  Így fogtam magam és péntek kora estére bejelentkeztem egy masszázsra a Tea Vitál „Jóféle Szobácskába”, hogy versenyképes állapotba hozzák a lábam. De ha már ott voltam, akkor Zsuzsa javaslatára kaptam egy kis mágneses köpölyözést is! 🙂 Nem szeretném hosszan ecsetelni, de mindkét „beavatkozás”  jól esett! 🙂 Ki gondolta volna mi? 😀 

A mai nappal pedig már el is érkezett a verseny napja. 150km autókázás állt előttük, így igencsak korán kellett kelni (5-kor), amit még mindig nem szeretek, mert így kb. 3-4 órával alszok kevesebbet, mint ami számomra az ideális. 🙂 Még hétköznap is, nemhogy verseny előtt. De félre a rinyát! 🙂 Már reggel odafelé menet láttuk a szántóföldeken, hogy ezt bizony ma nem ússzuk meg sár nélkül, ami rá is nyomta a hangulatomra a bélyegét, mert nem volt kedvem (money-money-money) amortizálni a technikát. Viszont ha már elindultunk, akkor nincs más hátra mint előre. Megérkezésünket követően pikk-pakk beneveztünk és már melegítettünk is. A pálya első mászását megnézve nem csalódtam! Sártenger! 🙂 Sebaj!

Dehogy volt sár... :)

Dehogy volt sár… 🙂

Melegítés után gyorsan beálltunk az első sorba, amit a rendezők szó nélkül megálltak és szemrevételeztük a mezőnyt. Már kezdtünk örülni, hogy egész jó kis verseny lesz ez, mikor szemből begurult egy két ismertebb kemény….szú gyerek! 🙂 Közöttük Milan Barenyivel. A rajtpisztoly eldördülése után nagy tempó, amit még lehetett tartatni, de kb. 2km-nél Pityikusz felteszi bal kezét, mint aki azt hiszi, hogy a ma rajtoló Giro-n van és kerék kell nekik! 😀 Na mondom ez szép kezdet, rögtön egy defekt. Szerencsére nem így lett, csak benézte és a következő sík részen már ott is termett mellettem, majd elrohant. 🙂 Egy darabig ugyan raktam a kereket, de a pulzusomra tekintve láttam, hogy ez bizony még nekem sok lesz, és inkább visszább vettem a jobban adagolható 165-171-re. Szépen haladtam is, még vagy 5 versenyző volt lőtávon belül, de egy iszonyatosan meredek résznél leszállásra kényszerültünk és úgy eltolták előttem a bringát, hogy köpni nyelni nem tudtam. Innentől magam folytattam tovább utam. Egészen addig, amíg a verseny leghosszabb és kínzóbb mászásának elején be nem váltottam a sor és a küllők közé. :/ Mit ne mondjak, nem volt egyszerű kirángatnom a láncot.

Recsegett ropogott :/

Recsegett ropogott rendesen 🙁

Ekkor kb. négyen fel is értek rám, akik közül ketten meg is eredtek, de sikerült felzárkóznom, majd egy újabb váltásnál még egyszer eljátszottam az előző bakit. Ekkor a maradék kettő is viszlátot mondott! 🙁  Végül három megrogyott és az utolsó emberemmel voltam nagy csatában, amikor látom, hogy Pityikusz rollerezik!  Odaböktem neki egy „f..szát” és próbáltam szélárnyékba beállni, de a sprintnél a lábaim vigyázzba álltak és lemaradtam a hőn áhított top10-ről, ami így a 11. helyet jelentette. Bringa mosás után gyors fürdés, kaja (szuper tészta, csirkehússal!), egy bögre sör és indultuk haza.

Véget ért a móka mára

Véget ért a móka mára

Összességében meg vagyok elégedve a mai napi teljesítményemmel, hiszen elég ramatyul sikerült a km gyűjtés, na meg van még rajtam vagy 3kg felesleg, ami remélhetőleg a fontosabb versenyekig le is megy rólam, na meg ahogy említettem a versenyterhelés is kevés volt még az idei évben, amibe ismét bele kell rázódnom, a saras körülményekről meg nem is beszélve! 🙂 A verseny adatai a következők: 42km, 2 óra 12 perc, 178-as max pulzus (alacsony), 160-as átlag (alacsony) és 1876kcal.

Jó kis dombok

Pazar a táj!

Legközelebb, ha minden igaz jövőhéten Várgesztesen versenyzünk az MTB Liga III. fordulóján. 

See you….

T.

Share Button

Leave a comment