X. Üveghuta Kupa hegyi időfutam élmények Gabától – ja és persze eredmények

2013 októberének első hétvégéjén rendezte a KisGalya KSE a X. Üveghuta Kupát Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között. Rutinosabbaknak a szokásos, első bálozóknak meglepetésekkel teli útvonalon, 5km-re eső 350m szinttel.

Az időjárás kissé szélsőséges volta miatt nem volt túl szerencsés a korai rajtidőm (a napon 10-15, árnyékban -1fok), gyakorlatilag meghiúsult a bemelegítés, de ennek ellenére nagy elszántsággal álltam a rajthoz. Egy kedves sport-társ javaslatára, a csípős hidegben gatya-pólóra vetkőztem, 5-4-3-2-1-Rajt!,majd kilőttem, mint a puskagolyó.

Árnyékban nem volt valami meleg

Árnyékban nem volt valami meleg

Hideg+adrenalin+merev izmok=ledurranás! 500 méter sem kellet ahhoz, hogy elfogyjon a levegő, de sebaj, az ember mindent kibír! A célom az volt, hogy 19 percen belül érjek föl a hegyre, ennyi időt meg levegő vétel nélkül is kibír az ember!? Persze nem, úgyhogy olyan gyorsan kapkodtam a levegőt, ahogy bírtam! Viszont nem fáztam! Kilométer kilométer után, ezt táblák is jelezték a derék sportolók számára, nehogy elfelejtse valaki, merre jár. A pálya végén buzdító kolomp-szó, (lehet  hogy csak a szívem zakatolt?) ordibálás, buzdítás (Köszi Lajos!), és meg is érkeztem!

%%wppa%% %%slideonlyf=5%% %%size=0.95%% %%align=center%%

A célban kellemes napsütés, tócsni, forró tea várt, kiegészítve két triál-bemutatóval, amit „Hege” prezentált, szóval volt min tátani a kiszáradt, befagyott szájat, egészen az eredményhirdetésig.

Fejes Gábor űr-idővel nyert (valószínűleg talált egy fekete-lyukat, amin keresztül könnyebb volt feljönni!), 12.55 az új pályacsúcs! (és panaszkodott, hogy Ő 12.44-et mért, ja, és ciklokrossz bicciglivel!), második lett Fábián Norbi 14.37-el, harmadik Hacsi Ákos 14.51-el.

Egyesületünket négyen képviseltük:

Lórencz “Szúnyog” Péter volt a leggyorsabb (ideje: 17.02, országúti, felnőtt ffi, 18.hely),

Demeter Tamás (ideje: 18.27, MTB felnőtt ffi 4. hely),

Pap Gyula (ideje: 28.18, férfi senior II.,6. hely),

Fehér “Gaba”, ez volnék én (időm: 18.22, országúti, ffi senior I., 9.hely)

Az idei évet kerékpárversenyzés szempontjából lezárom, üdvözlöm a ciklókrosszozókat, részemről jöhet a disznósajt, meg a csilis bab, jövőre meg erősebb leszek, és gyorsabb, úgyhogy reszkessen mindenki!

Aviszontlátásra!

Share Button

Leave a comment