Hat dobogós helyezéssel zártuk a hétvégét

Nyár közepe lévén pörög a kerékpáros nagyüzem, így az elmúlt hétvégén egyesületünk tagjai három versenyen is bizonyították rátermettségüket. A szombati napon két versenyzőnk állt rajthoz az E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton 22km-es rövid távján, majd vasárnap az XCO szakág kedvelői az Ózdtól mindössze 15km-re található Borsodnádasdon versenghettek a II. Decathlon-Ples XCO Magyar Kupán. Ezek mellett pedig az országúti kupasorozatba tartozó Turul Kupán is képviseltetve volt egyesületünk Fábián Norbert által.

joci hortobagy

Joci a hortobágyi dobogó legfelső fokán Pásztor Károllyal holtversenyben

Július 13-án került megrendezésre az E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton, amelynek pályája ezúttal is a magyar pusztában, a Hortobágy szikes talján vezetett. Azt biztosra mondhatjuk,  hogy a terep nehézségét nem a nagy szintkülönbség jelentette, ami inkább egyenlő a nullával, hanem sokkal inkább a laza homokos talaj, a nagy szél, na meg a perzselő nap. A délelőtt 10 órakor rajtoló 22km-es rövid táv mezőnyében két ÓKE mezbe öltözött bringás volt látható. Név szerint Farkas Joci és Linzenbold Tamás. Joci rögtön a rajt után az élre állt és a Mediteches Pásztor Károllyal ellépve a mezőnytől külön csatát folytattak az első helyezésért, amit nem igazán tudtak a 22km-es táv végéig eldönteni, így kéz a kézben haladtak át a célvonalon 1 óra 9 perces idővel.  Nem sokkal Joci mögött másik csapattagunk Linzenbold Tomi is megérkezett, aki egyre jobb edzettségi szintet ér el, na és egyre több versenytapasztalatot gyűjt, ami az eredményein is meglátszik. Tomi ezúttal a 6. helyen futott be! Joci beszámolója a versenyről ide kattintva.

Jó tempót diktáltak az élen

Jó tempót diktáltak az élen

Vasárnap  elérkezett az év legközelebbi versenye számunkra. A borsodnádasdi Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum által a tavalyi évben életre hívott II. Decathlon-Ples XCO Magyar Kupa versenyen hét fővel vettünk részt. A Máté-hegyen kijelölt 3,5km-es pálya a tavalyihoz képest egy mákszemnyivel sem lett könnyebb. A viszonylag rövid körön összesen 300m! szintkülönbséget kellett leküzdeniük a benevezett indulóknak, ami azt jelentette, hogy brutálisan meredek és combos mászásokkal tudtak eljutni a versenyzők a pálya legmagasabban fekvő pontjához, hogy onnan lezúdulva egy technikás lejtőn keresztül eljussanak a rajt-cél területre vezető utolsó kaptatóhoz, majd azt kitekerve begurulhassanak a célba. Akik már voltak kint a parkban azok láthatták, hogy a szervezők nem kevés időt és energiát fordítottak a megfelelő nyomvonal kialakítására. A pálya 60-70%-át a meredek hegyoldalba kialakított szerpentines részek teszik, így ennek köszönhetően válik az egész tekerhetővé. Ezt azért is említjük, mert a 2000-es évek környékén az egyesületünk által rendezett farkaslyuki versenyeken találkozhattak elsőként ilyennel a hazai versenyzők, ami akkor a mostani nádasdi pályához hasonlóan rendesen be is vésődött emlékezetükbe. 🙂

A pálya egyik legnehezebb része. Meredek és napos mászás

A pálya egyik legnehezebb része. Meredek és napos mászás

ÓKE részről már a nap első 9 órai rajtjaiban érdekeltek voltunk, ahol a hobbi versenyzők mezőnyében Vasas Bettina, Csépányi Gábor, Farkas Balázs és Kiss Gábor álltak rajthoz. Az amatőr versenyzők ezúttal is egy könnyített nyom0vonalon versenyezhettek, ami azt jelentette, hogy a pálya alsó szakasza kimaradt számukra, így egy mászással kevesebbet kellett leküzdeniük, ami azért így sem volt egy leányálom. 🙂  A női mezőnyben Betti könnyen vette a nehézségeket és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a felnőtt nők között. A master férfiak mezőnyében Kiss Gábor harcolt nagyot a Crosskovácsi SE színeiben versenyző Gerely Gáborral, aki a cél előtt nem sokkal kapott defektjének köszönhetően kénytelen volt átadni 2. helyezését Gábor számára, így ő állhatott fel a dobogó ezüstérmét érő fokára. 🙂 A felnőtt férfiaknál Csépányi Gábor mérettette meg magát és ért el 3. helyezést! Farkas Balázs egy bokaszalag sérülésből lábadozva a juniorok között a 4. helyen ért célba.

Betti örül az első helyének :)

Betti örül az első helyének 🙂

A reggeli sikerek után következett egy kis szusszanásnyi idő, majd pontosan délben Bódán Zsófi rajtolt el a másodosztályú felnőtt nők mezőnyében, aki már a teljes körön versenyeztek. Zsófi a salgótarjáni Sejben Anita mögött a 2. helyen érkezett a célba, ezzel megszerezve aznapi 4. érmünket.

13:30-kor egyesületünk két Master1-es versenyzője Frölich Tamás és Kovács István „Pityikusz” álltak ott a rajtvonalnál, hogy a többiekhez hasonlóan legalább egy dobogós helyezéssel hozzájáruljanak az ÓKE nádasdi sikereihez. A master1-es indulók számára nem kevesebb, mint négy kör volt a teljesítendő körszám! A rajt utáni első lejtőt a Kassáról érkező Hauser Tamás és Farkas Miroslav (Pro Sport Team Kosice)  mögött kezdték meg versenyzőink, majd Miroslavot megelőzve a 2. és 3. helyen folytatták a versenyt. Ám a hosszú mászás végére a csömöri versenyhez hasonló szituáció alakult ki és megérkezett a negyedik helyről a Vitalitásos Ibrányi Attila, aki gyorsan át is vette a második helyet. István nyaralásból hazatérve nem érezte még valami acélosnak a lábait, így ismét kénytelen volt megelégedni a 3. helyezéssel, ami így se rossz. Tamás pedig alig egy perccel István mögött újra a 4. helyen ért célba.Tomi így látta a dolgokat: katt ide! 

Pityikuszt is megütötte a kemény pálya és a meleg

Pityikuszt is megütötte a kemény pálya és a meleg

Kellett a kistányér (képen: Tomi)

Kellett a kistányér (képen: Tomi)

Szintén a vasárnapi napon került lebonyolításra az országúti kupasorozatba tartozó XXIV. Turul Kupa, amely a sorozat 9. fordulója volt ezúttal.  A Tarján-Bajna-Héreg útvonalon kijelölt 100km-es útvonal végén a mezőnynek a tatabányai Turul-hoz kellett felkapaszkodnia ahhoz, hogy mindenki átgurulhasson a célvonalon.  Egyesületünkből az elit1-es mezőnyben Fábián Norbert állt rajthoz. Norbi a verseny végéig tartotta magát a mezőnyben, ám az említett utolsó mászásnál vigyázzba álltak a lábai és kategóriája 12. helyét szerezte meg.

Fotók: nosza.info

Share Button

Leave a comment