Két ezüstéremmel zártuk az elmúlt hétévégét

Beindult a versenyszezon, így az elmúlt hétvégén egyszerre két helyen is rajthoz álltak versenyzőink. Országúti kerekeseink a Tatabánya mellett elhelyezkedő Tarján településen vettek részt az országúti kupasorozat második állomásán a Stop Cukrászda elnevezésű egyenkénti indítású időfutamon. Hegyibringásaink pedig a Mountain Bike Magyar Kupa és az idén életre hívott Cross Country Challenge sorozat első futamán a VII. eBike Kupán terhelték a pedálokat eredményesen.

Kovács "Pityikusz" István ismét dobogóra állhatott (fotó: Bike pont)

Kovács „Pityikusz” István ismét dobogóra állhatott (fotó: Bike pont)

eBike Kupa, Szlovákgyarmat:

Verőfényes napsütésben, ideális körülmények között rendezték meg tegnap a Balassagyarmat melletti Szlovákgyarmaton a hazai Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Kupa I. fordulóját, ami egyben az idén életre hívott Cross Country Challenge sorozat első fordulója is volt. A futamon a egyesületünk tagjai is képviseltették magukat.

Név szerint Bódán Zsófia, Frölich Tamás és Kovács István állt rajthoz az idei első komolyabb megmérettetésen. A pálya az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem változott, ami nem is baj, hiszen az 5,3km-es és körönként 230m szintkülönbséget tartalmazó pálya kiváló nyomvonallal rendelkezik egy xco verseny lebonyolításához. A rajthoz álló 180 versenyzőnek így sem a pályára sem az időjárásra nem lehetett panasza, hiszen a versenyt megelőző napon esett eső sem rontott jelentősen a pálya állapotán, így csak néhány helyen lehetett ragadós sárral találkozni, ami még csak leszállásra sem kényszerítette a versenyzőket.

Tomi itt még jó pozícióban :)

Tomi itt még jó pozícióban 🙂 (fotó: Bike pont)

A verseny ÓKE részről elsőként délben volt érdekelt, hiszen akkor rajtolt el a női másodosztály mezőnye, ahol Bódán Zsófia képviselte az ózdi színeket. Zsófi az idei évben lépett a felnőttek mezőnyébe, ám így is nagyszerűen helyt áll és egy kiegyensúlyozott versenyzéssel a második helyet szerezte meg a hazaiak versenyzője Reitingerné Golyán Szabina mögött.

Zsófi is jól szerepelt első felnőtt versenyén

Zsófi is jól szerepelt első felnőtt versenyén (fotó: Bike pont)

A női futamot követően rajtoltak a Master1-es férfiak, ahol Frölich Tamás és Kovács István állt rajhoz, hogy minél gyorsabban teljesítsék a kategóriának kiírt 3 kört. Ez kettőjük közül Istvánnak sikerült a jobban, aki ugyan a rajtnál beragadt a mezőny középső részébe, de az első kör végére már felzárkózott és hamar a dobogóért hajthatott tovább, ami annyira jól sikerül, hogy másodikként gurult át a célvonalon. Tamás eközben végig stabilan tartotta az első körben megszerzett 6. helyét.

Így a csapatunk két ezüstéremmel és egy hatodik hellyel gazdagodott.

Egy kis technikai infó a versenyről. Tamásnak az 1 óra 6 perces versenyen 181-es maximális pulzusa és 167-es átlag pulzusa lett, ami 1026Kcal elégetésével párosult. :)

Fotók:

%%wppa%% %%slideonly=23%% %%size=0.9%% %%align=center%%

Köszönjük a fotókat az eBike-nak és a Bike pont-nak.

Stop Cukrászda időfutam:

Április 14-én, az elmúlt hétihez hasonlóan újból egyéni időfutamra került sor az országúti kupasorozatban. A versenyzőknek ezúttal a Tatabánya melletti Tarján településre kellett utazniuk, hogy részt vegyenek a Stop Cukrászda nevet viselő időfutamon. A Tarján-Bajna-Héreg „hullámvasúton” kijelölt pályán a benevezett versenyzők két táv közül választhattak. A rövid távosoknak 15, még a hosszú távosoknak 30km-ben volt megszabva a penzum. Egyesületünkből ezúttal is Fábián Norbert és Lórencz „Szúnyog” Péter állt rajthoz. A verseny végeredménye is kísértetiesen hasonló lett, mint az ezt megelőző hétvégén. Norbi az elit1-es felnőtt mezőnyben újból az 5. helyet szerezte meg, még Szúnyog az elit2-ek között a 19. helyen ért célba.

Cikkünket hamarosan frissítjük a versenyzők beszámolóival.

Norbi is kezd formába lendülni (fotó: Nutrixxiont)

Norbi is kezd formába lendülni (fotó: Nutrixxiont)

 

Szúnyog is keményen terhelte a pedálokat

Szúnyog is keményen terhelte a pedálokat

 

Norbi beszámolója a versenyről:

Április 14-én, vasárnap rendezték az Országúti Kupasorozat második fordulóját Tatabányán. A futam az elsőhöz hasonlóan ismét egyenkénti indítású időfutam, de ezt már semmiféleképpen nem lehetett síknak nevezni. Az időjárás végre tavasziasra fordult, igaz néha-néha amikor elment a nap nem volt olyan kellemes a nagy szél miatt. A pálya kis mértékben változott az előző évekhez képest, több emelkedő lett benne és hosszabb is lett 2 km-rel, így 32km volt a teljesítendő táv. Minden versenyző szerint jóval keményebb lett így a terep. Az Ózdi Kerékpáros Egyesületet ismét ketten képviseltük Lórencz Péter és jómagam személyében. Én 12:29kor rajtoltam, Peti valamennyivel később. A pályán még nagyobb szél fújt mint azt a rajt-cél központban éreztem és az út minősége is igen rossz volt, így keveset tudtam bekönyökölve időfutam pozícióban menni. 51 perc alatt sikerült teljesíteni ezt az igen kemény emelkedővel tarkított terepet ami a Polar órám szerint 36,7km/h-ás átlagnak felelt meg, az átlagpulzus pedig 174 lett, de a lényeg amiért mentünk az eredmény, ami ismét 5. hely. Sikerült időben kicsit közelebb férkőzni már az elsőkhöz. Peti 19. lett. Még mindig azt kell, hogy mondjam, nagyon sokat kell edzenem. Csapattársammal összegezve a versenyt teljes mértékben azonos véleményen voltunk, ami a következő: Jobban esett mint az előző futam, de még most sem az igazi… Gyors számolgatás után az Magyar Kupa összetettben feljöttem a 2. helyre mivel most sikerült azokat a versenyzőket megelőznöm, akik az első fordulón előttem végeztek.

Share Button

Tagged: ,

Leave a comment