Négy arannyal és egy bronzzal zártuk a júniust!

Június utolsó hétvégéje sem telhetett el verseny nélkül csapatunk versenyzői számára. Ugyan az elmúlt hétvégén tartottunk egy rövid szünetet, de ez jól is jött, mivel most kezdődik az igazán nagy üzem a versenyzésben.

A szombati nap folyamán az MTB szakág képviselői két helyszínen is jeleskedtek. Elsőként a keleti régióban megrendezésre kerülő IV. Erdőbénye Drótszamár Fesztiválon, Farkas Joci és Linzenbold Tamás képviselték a klubot, majd Ózdtól  kicsit nyugatabbra, Frölich Tamás és Kovács „Pityikusz” István állt rajthoz az I. Csömöri Bringafesztivál keretein belül megrendezésre kerülő XCO Magyar Kupa futamon, ami egyben a Cross-Country Challenge sorozat 5. állomása is volt. Itt jegyeznénk meg, hogy a Magyar Kupa és CCChallenge sorozat következő fordulóját egyesületünk rendezi augusztus 18-án, aminek részleteivel hamarosan jelentkezünk!

A szombati nap folyamán, a IV. Drótszamár Fesztivál, ahogy már az előzőekben említettük Erdőbényén, egyenesen a Zemplén szívében 🙂 került megrendezésre. A verseny helyszíne a festői környezetben elhelyezkedő Béres szőlőbirtok, ahol a délelőtt 11 órai rajt előtt nem sokkal még egy frissítő zápor áztatta a maratonhoz készülődő versenyzőket na és a pályát, ami a Zemplén köves talajának nem igazán ártott, ám azt elhagyva a szántóföld mellett vezető utat teljesen eláztatta, így a felszedett sár és a nyomvonalon hagyott frissen kaszált fű egyvelege „vályogot” alkotva nagyon megnehezítette a versenyzők haladását! 🙂 Szerencsére ez a nehezítő körülmény Farkas Jocit nem hátráltatta abban, hogy a leggyorsabban ő abszolválja a versenyt, így a 35km-es rövid táv abszolút első helyezettjeként és a Master1-es kategória győzteseként haladt át a célvonalon! A szintén ezen a távon versenyző Linzenbold Tamásnak már több problémája akadt az ominózus pályarészen, és elmondása szerint itt vagy 3-4 helyezést is vesztett, de ismét befért a Top10-be és Kassa után egy újabb 9. helyezést szerzett.

Joci a verseny végén egy kicsit megfáradva

Joci a verseny végén egy kicsit megfáradva

Majd a dobogón

Majd a dobogón

Miután az erdőbényei verseny befejeződött, kb. vele egy időben vette kezdetét az I. Csömöri Bringafesztivál, aminek a fő száma az XCO Magyar Kupa futam volt. Egyesületünkből a versenyen két Master1-es versenyzőnk Frölich Tamás és Kovács „Pityikusz” István voltak érdekeltek. Már a 4,3km-es pálya első méterein is látszódott, hogy a csömöri szervezők, mennyi munkát és energiát (na és gondolom pénzt is) fektettek a pálya kialakítására. A rajt-cél területet a Bulgár-kert néven ismert park biztosította, amit elhagyva egy nagyon jól kiszélesített és zúzott kővel leszórt mászás nyitotta a pályát, majd rövid, de néhol annál meredekebb mászások és komoly technikai tudást igénylő épített pályaelemek (lépcső, sziklakert) késztették erőkifejtésre és koncentrációra a versenyzőket. István és Tamás a délután négy órai rajttal voltak érdekeltek, ahol a Másodosztály, a Master1 és a Master2-es mezőny vágott neki a 4 és 3 körös penzumnak.

Pityikusz rajtol (bal oldalon) Fotó: Szegedi KSC

Pityikusz rajtol (bal oldalon) Fotó: Szegedi KSC

A rajtot legjobban Cser Gábor (Alpin-Bike Team) kapta el, aki az első mászást megnyomva és a Master1-es mezőny előtt rajtoló Másodosztály végét gyorsan lekerülve stabilizálta vezető pozícióját, amit egészen a verseny végéig nem is adott ki kezéből.  Mögötte pedig Tamás és István 2. és 3-ként fordultak az első lejtőre, ami az első kör végéig meg is maradt, ám hirtelen megérkezett az addigi 4. helyezett Ibrányi Attila (Vitalitás-SE), aki gyorsan próbált is tovább menni, ám István ezt a támadást átvette és tovább ment vele. A későbbiekben sajnos nem tudta támadni a Ibrányit, mert az első átdobója össze-vissza pakolta a láncot, és többször marad a lánc olyan mászáson nagytányéron, ahol bőven kellett volna a kisebb, így meg kellett elégednie a 3. helyezéssel. Tamás kettejük harcából kimaradt és tisztes távolból követve a 4. helyen érkezett meg.

A szombati sikerek után vasárnap is gyarapodott éremtáblázatunkon az aranyérmek száma.

A Balassagyarmat-Csesztve-Garáb útvonalon került megrendezésre a X. Aranycsengő Kupa országúti mezőnyverseny. A Balassagyarmat déli részéről 11 órakor rajtoló mezőnyben két ÓKE kerekes, Fábián Norbert és Fehér Gábor „Gaba” volt megtalálható. A verseny útvonala ezúttal sem változott az elmúlt évekhez képest, így maradt a 37km-es és 600m szintkülönbséget tartalmazó táv, amiben egy hegyi részhajrá is helyet kapott. A rajtot követően a mezőny nagy tempóval kezdett és megindultak a helyezkedések a jobb pozíciókért, hogy az érintett településeken található rossz útminőség miatt elkerüljék az esetleges baleseteket. A verseny előrehaladtával az első hegy lábához megérkezve megkezdődtek a támadások, amit Norbi és a szombati napon az MTB Magyar Kupa Elit/U23-as versenyén 4. helyezést elérő Fenyvesi Péter sikeresen átvettek, majd együtt sprinteltek a hegyi hajráért, ahol Norbi frissebbnek bizonyult, így lekerülve Petit elhozta a részhajrá győzelmét, majd a garábi célban elsőként áthaladva bezsebelte a verseny abszolút és kategóriája első helyét is! Gábor a fő boly utáni csoporttal haladt, ám a célhoz vezető mászás megrostálta ezt a mezőnyt is, így ő a kb. az abszolút 17. helyen gurult át a célvonalon, ami kategóriájának 6. helyét jelentette. A hivatalos eredményeket még várjuk a szervezőktől. Gaba nagyon jó élménybeszámolóját a versenyről ITT olvashatjátok!

Az abszolút és a kategória első helyért, valamint a hegyi részhajráért járó érmek

Az abszolút és a kategória első helyért, valamint a hegyi részhajráért járó érmek

Jól halad a felkészüléssel: Szintén jó hír, bár ugyan konkrétan nem kerékpáros hír, de mégis egyesületünk tagjával kapcsolatos, hogy az I. Nyílt Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság és Török Út Futófesztivál felsőtárkányi fordulóján a nagyatádi IronMan-ra készülő Vitális István a 16,2km-es és 650! méter szintkülönbséget tartalmazó terepfutáson a felnőttek mezőnyében a 4. helyezést érte el!

Az ózdi futók. Balról jobbra Demeter Mihály, Vanczák Attila, Vitális István (ÓKE) és Nagy Róbert

Az ózdi futók. Balról jobbra Demeter Mihály, Vanczák Attila, Vitális István (ÓKE) és Nagy Róbert

Gratulálunk mindenkinek a nagyszerű eredményekért! A folytatásban a Top Maraton 2. fordulója a Duna Maraton következik, ami a Maraton Országos Bajnokság is egyben, majd július 14-én a borsodnádasdi Olimpiai-Cross Magyar Kupán lehet buzdítani versenyzőinket! Gyertek minél többen szurkolni!    

Videó az MTB Magyar Kupa és CCChallenge futam Elit versenyéről:

Share Button

Leave a comment