Ózd Legjobb Sportolója 2012. választás

Kedves honlap látogatók!

Ózd Város Önkormányzata az idén is kiírta 2012. év legjobb ózdi sportolóinak pályázatát, amire egyesületünk vezetősége, az utánpótlás kategóriában Bódán Zsófit, a felnőttek kategóriájában pedig Kovács „Pityikusz” Istvánt jelölte. Ezúton szeretnénk mindenkit megkérni, hogy egy szavazattal járuljon hozzá a két bringás sikeréhez! 

Köszönjük!

A verseny kiírása és a szavazási lehetőség itt olvasható:

Az 2012-es év legjobb utánpótlás sportolója, a legjobb felnőtt sportolója, a legjobb csapata, illetve a legjobb edzői cím eldöntésénél kéri a kuratórium a sportbarátok segítségét. A javaslatokat az info@ozdisportiroda.t-online.hue-mail címre várják. Minden e-mail címről kategóriánként 1 szavazatot fogadnak el. A javaslatok megtételének határideje 2013. január 14-e. Döntsünk közösen arról, hogy kik lesznek „Ózd legjobb sportolója” díjazottjai 2012-ben!

István pályázati adatlapja:

Kovács István 1975-ben született Ózdon. A kerékpársporttal 1999-ben ismerkedett meg, mikor is élete első kerékpárversenyén az Ózdi Kerékpáros Egyesület által, Farkaslyukban megrendezett futamon részt vett, és tisztes helytállással teljesítette azt. Ennyi elég is volt számára, hogy végleg elkötelezze magát a hegyikerékpározás mellett, ami azóta is töretlenül tart. Később belépett az Ózdi Kerékpáros Egyesületbe, aminek már több éve az alap embere és nem telik el verseny nélküle. 2012-ben összesen 24 versenyen vett részt, ahol a több éves kitartó edzésmunkának (évi 10-12 ezer kilométer) és a versenyeken szerzett tapasztalatainak köszönhetően 13 alkalommal állhatott dobogóra. Kiemelkedő helyezései a tavalyi évből a Top Martaton sorozatba tartozó Mátra Maratonon, illetve a Miskolc Maratonon aratott győzelme. Ezen felül az itthon (Ózdon) megrendezett IV. olimpiai cross Magyar Kupa futamon is felállhatott a dobogó 2. fokára valamint a II. Ózdi Triatlon versenyen is 2. helyezést ért el. Névjegyét a szlovákiai Kassa Maratonon is letette, ahol az erős szlovák mezőnyben a 3. helyezést ért el. A Pilisvörösváron megrendezett olimpiai cross Országos Bajnokságon 4. helyezést ért el kategóriájában. A ciklokrossz szakág 7 futamból álló SuperCross sorozatában az összetett verseny 3. helyén áll a január 27-i záró verseny előtt.

Zsófi pályázati adatlapja:

Bódán Zsófi 1994-ben született Ózdon. A sport szeretete már általános iskolás korában kialakult nála. Kiváló eredményeket ért el futásban és úszásban egyaránt az iskolai diákolimpiákon, majd 2007-ben ismerkedett meg a hegyikerékpározással. Első versenye az Ózdi Kerékpáros Egyesület által szervezett hegyi kerékpáros futam volt, ami az Újvárostéri dombokon került megrendezésre. Már ekkor megmutatkozott tehetsége ebben a sportágban is, mivel kategóriáját toronymagasan megnyerte. Ezt követően egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a kerékpározásra. A rendszeres és tudatos edzések már a következő évben, 2009-ben meghozták eredményüket. A 2011-es sikerek után Zsófi 2012-ben sem tétlenkedett és a júliusban a Pilisvörösváron megrendezett olimpia cross Országos Bajnokságon ezüstérmet szerzett, majd augusztusban a Bükk Maratonon a maraton szakág címvédőjeként állhatott rajthoz, ahol újból megismételte eddigi sikereit és U19-es Maraton Országos Bajnok lett.  A két Országos Bajnoki cím mellé a négy futamból álló országos maraton sorozatban, a Top Maraton hosszú távú U19-es összetett győzelmét is bezsebelhette. A B-A-Z megyei diákolimpia döntőn a középiskolások mezőnyében szintén az első helyezést érte el!

Zsófira az idei évben kemény feladatok várnak, hiszen májusban érettségi vizsgát tesz, valamint egy kategóriával feljebb, immáron a felnőtt női mezőnyben folytatja kerékpáros pályafutását.

 

 

 

 

 

Share Button

Tagged: ,

1 comment

Leave a comment