Pityikusz élményei a saras salgótarjáni „VB”-ről

Mint minden hétvégén már alig vártam hogy versenyezhessek valahol, kell az adrenalin a szervezetemnek. Várgesztesen az eső elmosta a pályát így maradt a jól bevált tarjáni verseny, ami közel is van, jó a mezőny, szervezés, na és a pálya is. Sajnos az idő kicsit megtréfált bennünket, mert pont a rajt előtt volt egy kis vihar, így csúszott a rajt. Az esőnek köszönhetően le is hűlt a levegő, aminek következtében a bemelegítés szinte elmaradt, de a legnagyobb gondot a bringámon lévő gumik jelentették amik száraz talajra valók voltak. Teljesen apró mintájú, szinte slick gumikról van szó. Gondoltam mindegy, ez van ezzel kell menni! 🙂 A rajt előtt egy órával, mint mindig bedobtam egy ásványi anyag tablettát amit mindenkinek ajánlani tudok. 🙂 Ha benéztek az Energiabüfébe, ott többek közt ezt is megtaláljátok! 🙂

Üldözöm a vezető hármas csoportot

Üldözöm a vezető hármas csoportot


A rajtot rosszul kaptam el még be se volt a lábam se kattintva a pedálba, amikor már rajtolni kellett. Páran eltávolodtak, de úgy gondoltam 1-2 kör múlva bemelegszek és felzárkózok rájuk. Sajnos a tervem nem jött be már felfele is volt egy kis gondom a saras részeken, de mikor elindultunk lefele a még sarasabb erdei ösvényen, akkor szinte mindenki utolért én meg jól feltartottam a mezőnyt. 🙂

Ezekkel a gumikkal itt már nem lehetett normálisan közlekedni

Ezekkel a gumikkal itt már nem lehetett normálisan közlekedni

A 2. kör elején már volt fél perc hátrányom, így úgy gondoltam nincs mese itt nem lehet várni, hogy bemelegedjek nyomni kell keményen! Akik lefele felértek fölfele kicsit lemaradtak és ez így ment jó pár körön keresztül, mikor benyomtam egy energiabüfés gélt és még rákapcsoltam egy kicsit. Az élbolyhoz nem közeledtem viszont lemaradtak rólam az üldözök és felzárkóztam egész a 4. helyig, talán Tomi is ekkor maradt le rólam, az utolsó körben már láttam a 3. helyen kerekező Mátét, de már nem tudtam felérni rá. A végeredmény Master 1. első hely, abszolút 4. hely ami nem rossz ebben a mezőnyben hiszen minden versenyző a magyar élmezőnyhöz tartozik.

Rugdosni kellett a pedált, hogy kijöjjön a betapadt sár

Rugdosni kellett a pedált, hogy kijöjjön a betapadt sár


Edzésnek jó volt, most próbáltam ki az új bringámat ami jól teljesített, a gumi is jó lett volna ha nincs az eső. Köszönet az energiabüfének az energiapótlásért. 
A héten az oldalon is leleplezem az új bringámat! Kövessétek figyelemmel az oldalt mert megéri. 🙂 A bringa csúcs kategóriás az új ára hasonló felszereltséggel 2250000ft.

Jó kerékpározást és hátszelet mindenkinek, találkozunk 26-án a Szilvásvárad Maratonon! 

 

Pityikusz

Share Button

Leave a comment